Povratak na Tribute to B727 page

SVET IZ KOKPITA

A Perfect Cockpit View

TRENUCI SA B727

 

BRISEL 1991.

 

Kada letite kao saobraćajni pilot, možete računati i na povremene angažmane u inostranstvu. Te godine JAT je imao veoma zanimljiv ugovor sa belgijskom kompanijom "Sky Jet", za koju smo odradili niz čarter letova, mahom iz Brisela (ali i sa nekih engleskih aerodroma). Briselski poslodavci, naoružani faksom i kompjuterom, vredno su pratili dinamiku saobraćaja nekoliko kompanija s kojima su imali ugovor. Čim neki od aviona ispadne iz saobraćaja - eto ti "Sky Jeta", koji odmah uskače u igru s našim avionom!
Tih "uskakanja" je toliko da, praktično, radte svaki dan. Dežurao je naš Boing 727 YU-AKK, a po tri posade smenjivale su se na svakih mesec dana. Moj mesec bio je septembar, a leteo sam sa kapetanom Stanojem Devićem i flajt inženjerom Milutinom Majskim. Ovo je snimak sa 31 hiljade stopa, u trenutku kada su naši pogledi upereni na razne strane, a nos aviona ka Kazablanki.
Svi smo tu, samo prednje stepenice fale. Dobro, bile su tu. Završili smo let, sišli niz njih, pa su ih mehaničari odgurali u "Sabenin" hangar. Nas, sve i da su hteli, nisu mogli, a nisu ni hteli. Ovde je na okupu kompletna JAT-ova posada na privremenom radu u Belgiji. Van kadra je jedino kombi koji nas vozi u hotel.
Baš u ovaj hotel. Manje je hotel, a više pansion u jednoj tihoj uličici na brežuljkastom delu Brisela. Sami se snalazimo za hranu (restorani i sobna varijanta sa mini-kuhinjom), kao i za voće (mini-market na uglu). Pošto su letovi krajnje netipični, a ponekad i kritični zbog doleta aviona i ograničene količine goriva koju nosimo, Majac i ja pažljivo proračunavamo svaku stavku navigacionog plana... Naročito kad imamo tu sreću da nas o predstojećem letu obaveste koji sat ranije!
Kao i svi ostali gradovi koji nisu vaš rodni grad, i Brisel je zanimljiv za istraživanje. Ljudi su malo pretihi i uzdržano ljubazni za naš ukus, a i kućni ljubimci paze gde rade one stvari. Kompjuterska ponuda je raskošna. Raskošno je i skupa, ali - nikad dva dobra zajedno. Pokušao sam na ovoj lokaciji da dobijem neku finansijsku inekciju, ali bogatstvo nije prelazna bolest. Zgrada ostaje zgrada, mada je u njoj, ukoliko ste je prepoznali, monetarni centar čitave Evrope.
Tokom tih 720 časova provedenih u Briselu leteli smo pod raznim imenima: kao "British Airways", "Air Maroko", "Sabena", "Belgavia"... Nismo jedino bili JAT. Mada su nas mnogi, naročito putnici, pitali: "Ko ste vi, u stvari?" Mi smo im samo prstom pokazivali ka nosu našeg Boinga. A na njemu je jedan od naših vickastih kolega iz prethodne smene nalepio 18 slova, i to baš ovim redosledom: THE SPIRIT OF MANOJLO. Eh, da se Lindberg setio toga... Možda bi let preko Atlantika završio u srcu Šumadije, umesto u Parizu.