Back to Music Menu
The best of Zoran Modli & friends!
MP3 download RealAudio preview HAJDUK STANKO I JATACI: "Andjelija, čuvaj se Turaka"

B-strana singla koji su 1974. za PGP RTB snimili Zoran Modli (Hajduk Stanko) i Bora Djordjević (glavni jatak)!

MP3 download RealAudio preview HAJDUK STANKO I JATACI: "Na putu za Stambol"

A-strana singla Zorana Modlija i Bore Djordjevića iz 1974. Hit pesma u emisijama Milovana Ilića "Od glave do pete" (TV) i "Minimaks" (radio).

MP3 download RealAudio preview ZORAN MODLI I SUNCOKRET: "Rokenrol duku-duku"

Modli i Bora Djordjević sa svojom tadašnjom grupom "Suncokret" u sjajnoj Borinoj zezalici iz 1975. Singl je snimljen za "Diskos". U drugoj polovini 90-ih ovaj song bio je špica emisije MIP radija, "I jopet duku-duku". Obratite pažnju na egzotični zvuk kazua!

MP3 download RealAudio preview ZORAN MODLI I SUNCOKRET: "Gili, gili blues"

Modli, Bora Djordjević i kompletna postava "Suncokreta" iz 1975. na B-strani singla snimljenog za "Diskos". Čućete nežno i senzualno podvriskivanje Snežane Jandrlić, jednog od najlepših ženskih YU rok vokala svih vremena!

MP3 download RealAudio preview ZORAN MODLI I RAVAN TABAN: "Bugi-vugi za disk džokeja"

Tekst i vokal Zoran Modli, muzika i aranžman Bora Djordjević, a instrumenti u rukama najpoznatijih beogradskih rokera te, 1976. godine! Uvodna tema sa Modlijevog LP-a "Leteća diskoteka" i himna njegovih putujućih disko karavana...

     
Najlepši demo snimci iz emisije "Ventilator 202"
MP3 download RealAudio preview GARI GARINČA: "Negacija"

Jedan od najživopisnijih demo-snimaka sarajevskog instant-benda iz sredine osamdesetih sa Demo Top 10 liste "Ventilatora 202".

MP3 download RealAudio preview TAM-TAM: "Jockey"

Poetični zvuk divnog niškog benda "Tam-Tam" iz 1985. Pesma je bila favorit Demo Top 10 liste u tadašnjoj Modlijevoj emisiji "Ventilator 202".

MP3 download RealAudio preview ATLANTSKI POREMEĆAJ: "Ništa se ne dogadja"

Zadarska grupa, jedan od favorita Demo Topa i deo koktela sa "Ventilatorovog" drugog LP-a iz 1984. godine. Muzika, tekst i vokal Tonči Pajkin.

MP3 download RealAudio preview FLEKE: "Slatka mala"

Izvanredna i za današnje pojmove vrlo u trendu, pop pesma niškog sastava iz 1985. Snimljena je u beogradskom studiju "Kazablanka". Nalazi se na trećem LP-u "Ventilatora".

MP3 download RealAudio preview IMPERIUM OF JAZZ: "Japanska stvar"

Rani snimak kasnije dugovečnog novosadskog klupskog benda. Uvek raspoloženi za žanrovske eksperimente, dugo su trajali na "Ventilatorovim" demo-top listama. Snimak je iz 1985. godine.

MP3 download RealAudio preview KARLOWY VARY: "Ratnici"

Zagrebački bend sa uzbudljivim Varjinim vokalom i idejnim vodjom, Tomom In der Muhlenom (pseudonim). Psihodelična atmosfera, odlična rok podloga i isto takva produkcija iz studija "STS". Debitovali na Demo topu i na trećem albumu "Ventilatora", 1985. Kasnije radili i samostalne LP projekte.

MP3 download RealAudio preview KONJAK: "Ona i ja"

Riječki bend iz 1984. godine. Pesma ima zaista zaraznu energiju, a poredjenje sa ranim "Idolima" (u nešto tvrdjoj varijanti) nameće se samo od sebe. Jedan je od rekordera po vremenu boravka na Demo Top listi "Ventilatora 202".

MP3 download RealAudio preview LA STRADA: "Okean"

Slobodan Tišma, mladi novosadski kantautor i personifikacija grupe La Strada, spevao je 1985. ovaj lament tragično nastradalom prijatelju. Nešto najlepše što se ikada pojavilo u domaćoj pop muzici! Petnaest godina kasnije, "Veliki prezir" je uradio rivajval ove pesme, takodje sa velikim uspehom. La Strada je sa "Okeanom" dugo vladala vrhom Demo-topa, ali je na "Ventilatorovom" LP-u iz 1985. osvanula sa pesmom "Želja".

MP3 download RealAudio preview REX ILUSIVII: "Arabia"

Mitar Subotić, alijas Rex Ilusivii, novosadski eksperimentator i individualista dostojan poštovanja, tragično je izgubio život u Sao Paolu, 1998. godine, gde je živeo i stvarao tokom devedesetih. Najveći deo tog vremena proveo je sa, takodje pokojnim, Milanom Mladenovićem (EKV) i to je odavno već ušlo u rok antologiju. Pojava svake nove kompozicije, tada ranog Subotića, bila je pravi dogadjaj na Demo topu. Ima ga na dva "Ventilatorova" LP-a, a "Arabija" je sa vol.3 iz 1985. Tekst i vokal Igor Popović (tada frontmen grupe "Djakarta"), gitara Tomo In der Muhlen (Karlowy Vary), marimba Firči i saksofon Deže Molnar.

MP3 download RealAudio preview SAYONARA: "Neka draga lica"

Snimak načinjen u studiju XIII Radio Beograda. "Sayonara" su bili Dejan Djakovac (muzika, tekst, sintisajzeri) i Nebojša Bogojević (vokal). Divno je setiti ih se kroz ovu nostalgičnu pesmu, koja je bila i na Demo topu i na trećem albumu "Ventilatora" iz 1985. godine.

MP3 download RealAudio preview S.T.R.A.H.: "Noćas"

Jedan od najboljih i, na žalost, najkratkovečnijih beogradskih bendova! Snimak je sa Demo topa iz 1985. Grupu je vodio tada neprikosnoveni rok-kritičar Aleksandar Žikić, a bubnjeve svirao kasnije poznati radio i TV novinar Aleksandar Saša Timofejev.

MP3 download RealAudio preview URSULA I PROVINCIJALAC: "Budilnik za Radmilu P."

Još jedna grupa iz Niša, takodje specijalzovana za efektan i melodičan pop. Snimak je načinjen u studiju "O". Idejni vodja Ursule bio je Zlatko Ilić (muzika, tekst, vokal), a drugi vokal i sintisajzeri - Violeta Moldway. Dugo na Demo topu, a takodje i deo koktela sa trećeg albuma "Ventilatora" iz 1985. godine.

     
Muzika iz emisije "Zakon akcije i reakcije"
MP3 download  

DJ IVAN - Dance, dance, c'mon.mp3

Ivan Flash Trajković, alijas DJ Ivan, stvara elektronsku muziku uz pomoć komercijalnih softverskih paketa za komponovanje na računaru. Ovo je prilika da čujete i ocenite nekoliko njegovih radova iz 2004. godine, koje slušaoci radio-emisije ZAIR pamte kao atraktivne muzičke podloge uz Ivanove tekstualne priloge. Treba da znate da je on hiper-produktivan i kao IT novinar. Vranje je grad u kojem živi i stvara.

MP3 download  

DJ IVAN - Feel!.mp3

Atmosferična tema "Feel" je, inače, moj favorit u ovom malom izboru radova iz muzičke radionice DJ Ivana.

MP3 download  

DJ IVAN - Get funk!.mp3

Fanki na južnjački način koji bi, bez kompleksa i stida, mogao savršeno da prodje u svakoj diskoteci koja drži do sebe.

MP3 download  

DJ IVAN - Yo!.mp3

Solidno uradjena pesma, odlično izdržava konkurenciju nekih radijskih hitova.

MP3 download  

DJ IVAN - Days.mp3

Sa ovom i pesmom koja sledi ispod nje, DJ Ivan je započeo kreativnu 2005. godinu.

MP3 download   DJ IVAN - Hello you.mp3
MP3 download   Dee Jay Iwan - True sound (produkcija 2007. godine)
MP3 download   Dee Jay Iwan - TX3 (produkcija 2007. godine)