Radio Karolina:
početak plovidbe

Radio Karolina:
godine slave

Radio Karolina:
na moru i u luci

Radio Karolina:
songovi & jingles

 

 

NA MORU I U LUCI

 

"Za sve ove godine, od proleća 1964. pa do kasnih devedesetih, niko od predstavnika vlasti nije došao da mi kaže 'hej, momci, pa vi niste bili tako loši, zašto ne bismo malo popričali o novoj Karolini", izjavio je Ronan O'Rahili, osnivač Radio Karoline. "Rastužuje me i kad mi bliski prijatelji kažu kako sam proćerdao život na Karolinu. Ne bih rekao da su lepi trenuci koje sam u proteklim decenijama obezbedio za milione ljudi promašaj. Štaviše, to je najkorisnija stvar na koju sam mogao da potrošim svoj život! U jednom intervju od pre dvadeset godina, novinarima sam rekao: nisam ja taj koji je upravljao Karolinom; Karolina je ta koja je upravljala mnome..."

Pogled iz vazduha na čuveni Karolinin brod "Mi Amigo" i njegovu predajnu antenu

 

"Mi Amigo" nakon što je stradao u velikoj oluji. Brod je potonuo u proleće 1980. godine.

 

Najlepši brod Radio Karoline, "Ros Rivendž" (Ros Revenge), sa antenom od 90 metara polomljenom posle uragana. Zamenila su je dva manja antenska stuba.

 

Deo palube broda "Ross Revenge". Vide se vrata Karolininog emisionog studija.

 

 

DJ Džoni Voker septembra 95-te, kada je "Ross Revenge" rekom Temzom dovučen u londonske dokove i pretvoren ploveći muzej Radio Karoline, s nadom da će se program ovog radija ponovo zaoriti nebom Evrope.

"Ross Revenge" ranih osamdesetih

 

Veliki broj umetnika-amatera slikao je uljana platna sa motivima brodova kojima je plovila Radio Karolina. Ovo su dva najdramatičnija: "Ross Revenge" na uzburkanom moru (slika levo) i poslednji trenuci broda "Mi Amigo"...

 

 

 

 

 

SLEDEĆA STRANA