SAV TAJ RADIO!

 

Modulacije HOME

Modulacije story

Arhiva emisija sa MIP radija

Arhiva starih emisija

THANKS GOD, IT'S...

Pogledajte sta se dogadja na BeoTelNet-u......najstariji YU Internet provajder, koji se prvi dosetio, a onda  i omogućio surferima da prate "Modulacije" preko Interneta. Tako smo postali prva emisija dostupna van vidokruga naših FM predajnika, još davne 1996. godine!

 

 

 

 

Dobro došli u radio-muzej emisije MODULACIJE!

           Ova stranica dovela vas je u malo skladište BIVŠIH, ali možda i upotrebljivih emisija iz serije "MODULACIJE The Next Generation" - posebno ako tragate za nekom ličnošću, propuštenom izjavom, zvukom ili podatkom iz sveta računara, tehnoloških komunikacija ili muzike. Pogledajte sadržaj, odnosno RealAudio tajminge uz pripadajuće emisije - i krenite u preslušavanje! Pošto ste se već odlučili za PRAŠNJAVE emisije, dobro će vam doći i audio-usisivač marke "RealPlayer", ha?

            "Modulacije" su rodjene na Radio Pingvinu, 1. maja 1993. Dve godine kasnije, emisija se preselila na Radio Beograd PROGRAM 202, gde je uspešno tutnjala naredne dve i po godine. Kao najbolja u konkurenciji radio i TV emisija koje se bave kompjuterima, dobila je "Diskobolosa 96", a prva medju radijskim emisijama počela je da se reemituje preko Interneta, zahvaljujući "BeotelNet"-u i njegovom prvom čoveku, Mališi Maniću. Krajem 1997. "dvestadvojka" je promenila menadžment, pa su se "Modulacije" ponovo uselile u Pingvinov studio, baš u trenutku kada je ova radio-stanica postala deo PINKOVE medijske imperije. Subotnji termin pretvorio se u petak, a emisija je dobila i sufiks - "The Next Generation". Sredina 1999. godine zbližila je stari Pingvin i mladi MIP radio (počeli su da dele isti stambeni prostor), tako da je pala prva "razmena dobara": ekipa sa MIP-a otela je (ne nasilno!) Modlija i ekipu, proširivši manevarski prostor "Modulacija" na gotovo šest sati trajanja - ponovo petkom, ali sada od 12 pa do 18 časova! "Modulacije" su poslednji put emitovane 24. decembra 1999, a onda zauvek nestale sa FM-a, da načine mesta novoj emisiji, na nekom drugom radiju, u godinama koje od sada počinju dvojkom...

Izvolite u RADIO MUZEJ... i, molim vas, ne dirajte eksponate prstima!
 

NAPOMENA: svi stari audio-fajlovi izbrisani su sa servera 2. novembra 2002, kako ne bi nepotrebno zauzimali dragoceni prostor.

 

   "Modulacije" koje nikada necete cuti na radiju...  THE BOMB GENERATION... (FAJL NIJE SAČUVAN)

Ovo je emisija "Modulacije, The BOMB Generation" bez rednog broja i datuma. Trebalo je da bude na programu Radio Pingvina u petak, 26. marta. Radio Pingvin je dva dana ranije prestao da emituje vlastiti program i na FM-u i na Internetu. U ratnim uslovima nema ni "Modulacija" na uobicajeni nacin, ali sam želeo da se na ovoj prezentaciji nadje još jedan RealAudio fajl, ovog puta sa odlomkom iz emisije koja verovatno nece biti ni emitovana. Ništa specijalno, ali je lepo bilo čuti kako se saradnik "Modulacija", Petar Kočović, proveo na jednoj promociji kosookih štampača, a posle toga i na tradicionalnom "CeBit"-u. Tek da znate da mislimo na još ponešto... I da smo sa vama, ma gde da ste.

 

KLIK NA Slusajte MODULACIJE od 19. marta!  no.290 / petak / 19. mart / 1999.

RADIO HOST: ZORAN MODLI  /  CONTENT: Telefonsko ukljucenje Vesne Jeremic, prvog coveka (žene!) "PC PRESS"-a, koja najavljuje seminar "Internet 2000" na Svetom Stefanu od 12. do 16. maja. Marijana Anastasijevic na isti nacin obraduje najnoviji broj casopisa "PC" (tim povodom i objavljujemo supermarket-foto ispod teksta!). Vlada Bubanja se pozabavio novim izdanjem recnika Duška Radišica, "Contact Dictionary 98", sa preko 260.000 reci i pojmova. Nismo zaboravili ni ovog puta na 15. rodendan "Racunara", pa je u program uleteo urednik Igor Pifat. A onda su u studio uleteli DJ DEKI, WORKE DREAM GOSSIP i BILLY THE KING - i napravili nevideni karaoke šou! Znate li da je i naš provajder, BeoTelNet, proslavio rodendan - i to treci? Saznacete na kraju današnjeg RA fajla emisije. Dodajmo da je gost "Modulacija" bio i Dejan Jeremic iz "Duodeksa", ali njega nema na ovom audio zapisu. Svejedno, nacicete ga ako preslušate emisiju broj 288, a sam "Duodeks" upoznati ako posetite prezentaciju na www.duodeks.co.yu...

 

KLIK NA Slusajte MODULACIJE od 12. marta!  no.289 /petak / 12. mart / 1999.

RADIO HOST: ZORAN MODLI  / CONTENT:   Centralni gost današnje emisije je Srdjan Paunovic, urednik u redakciji najstarijeg jugo-magazina za kompjutersku generaciju, "Racunari". Najstariji casopis, koji su pre tacno 15 godina (januara 1984.) pokrenuli Jova Regasek, Dejan Ristanovic i Voja Antonic, s blagoslovom tadašnje "Galaksije", ima najmladju redakciju... U priloženom odlomku iz današnjih "Modulacija", Srdjan prica o rodjendanu "Racunara", objašnjava šta mogu "verboti" (kompjuteri koji govore), sa beta verzijom Windowsa 2000 leti u istu tu godinu, testira HP-ov skener 6250C, pomocu hard diskova nove tehnologije meri kapacitet Pamelinih pluca, a upoznaje vas i sa novom prezentacijom svog casopisa, www.racunari.co.yu. Ovo je bila prilika i da vas podsetimo na adresu koju bi trebalo da posete svi oni koji žele da uticu na formiranje top lista najrazlicitijih civilizacijskih kategorija, inace "nastanjenih" na sajtu www.top10.co.yu. Pred kraj "rafajla" ove emisije cucete malu najavu filma "Dani radija" i poziv na novo Adobe-ovo takmicenje digitalnih umetnika, pod nazivom "Moj virtuelni svet".

 

KLIK NA Slusajte MODULACIJE od 5. marta!  no.288 /petak / 5. mart / 1999.

RADIO HOST: ZORAN MODLI  /   CONTENT:  Neizbežni forsaž emisije danas je "She's a rainbow" Rolling Stones-a, pesma koja prati najnoviju "I-Mac" kampanju. U odlomcima koji slede cucete dva Dejana - Jeremica i Veselinovica. Dejan broj jedan vodi firmu "Duodeks", koja vas snabdeva tonerima, ink-jet patronama, disketama, blanko CD-ovima... pa ce vam koristiti prica na tu temu. Dejan V. Veselinovic je, opet, poznati publicista, TV autor i hardverski znalac. Ovaj info-erudita i duhoviti komentator naših PC problema pozabavio se istorijatom PC-ija u našim životima, uputio poruku vlasnicima "amige", ušao u zanimljivu analizu utakmice MAC vs. PC, prošetao nas kroz svoj atraktivni PROFI BAJT SAJT (posetite ga!), ispricao mnogo toga o CD pisacima i blanko CD medijima, da bi se na kraju zadržao na DVD uredjajima i diskovima. Enjoy!

   

KLIK NA Slusajte MODULACIJE od 26. februara!  no.287 /petak / 26. feb / 1999.

RADIO HOST: ZORAN MODLI  /  CONTENT: Moja uvodna govorancija, a zatim se pridružuje i Boban, pa zajedno komentarišemo ovogodišnji San Remo. Primeren tome je i forsaž emisije: Nino D'Angelo s predivnom napolitanskom kanconom "Bez sakoa i kravate"! U studio uskace Worke DreamGossip da bi ispricao nešto i o svojim akrtuelnim muzickim utiscima nedelje. Sledi par zgoda iz SSSR-a, dakle, Smešne Strane Sveta Racunara! Na jedvite jade ukljucujemo u program Cedu Bradica, koji spremno prica o upotrebi autopilota u PC simulatoru letenja. Nešto bolje se pokazala telefonska egzibicija sa Duletom Vidovicem, pa saznajemo dosta satelitskih radio i TV novosti. Kao šlag na tortu prileže Vlada Bubanja, otkrivajuci par zabavnih Internet sajtova.

 

KLIK NA Slusajte Modulacije broj 286!   no.286 / petak / 19. feb / 1999.

RADIO HOST: ZORAN MODLI  / CONTENT:  Ako projurite kroz "rafajla" sa odlomcima danasnje emisije, cucete odgovor na pitanje: sta je to Internet provajder (da li je to makro ili provodadzija?), saznacete kako je bilo na promociji Morton Bensonovog srpsko-engleskog recnika na CD romu, ponovo odlutati u SSSR (citaj: Smesnu Stranu Sveta Racunara), a onda zaspati uz novi nastavak price o SMS - Short Message Service-u, koji vam nudi mogucnost slanja e-mail poruka preko mobilnog telefona. Dosta. U stvari, nije: usput vam skrecemo paznju i na sajt WWW.TOP10.CO.YU, na kojem mozete, izmedju ostalog, glasati i za najpopularnije radio-stanice, kao i za najbolje kompjuterske emisije na radiju! Pa, hocete li?

 

KLIK NA Slusajte odlomke iz emisije "Modulacije" 285    no.285 / petak / 12. feb / 1999.

RADIO HOST: ZORAN MODLI / CONTENT: Specijalni gost emisije bio je Marko Randjic. O njemu ne znate mnogo, ali cete saznati. Izmedju ostalog, "spektrumovac" je jos od svoje sedme godine, a svojevremeno je napisao pesmu na engleskom, "Dawner Maudley", za koju ce jednog dana Ortodoks Kelts mozda napisati i muziku! Posle toga smo jedva uspostavili telefonsku vezu sa Marijanom Anastasijevic iz "PC Press"-a. A onda, kad smo uspostavili... Sledeci sagovornik bio je Petar Kocovic, koji ima bogato iskustvo sa digitalnim kamerama. Konacno, Vladimir Bubanja je odlucio da preporuci neke pikantnije Internet sajtove, od kojih mozete vec ovog casa probati sajt za ljubitelje nesto intimnijih web cam-ova, webcam.resource.com, kao i YU sajt sa erotskim oglasima.

 

KLIK NA Slusate odlomke iz emisije MODULACIJE 284  no. 284 / petak / 5. feb / 1999.

RADIO HOST: ZORAN MODLI / CONTENT: Iz prve februarske emisije za vas sam odabrao odlomak posvecen vecitoj temi: kako se obogatiti preko noci - u ovom slucaju: kako se obogatiti uz asistenciju mister Rendija! Tema je manje kompjuterska, a vise parapsiholoska. I, naravno, ko bi je drugi "namirisao" nego nezamenljivi Voja Antonic (da vas podsetim, konstruktor prvog domaceg mikro-racunara "Galaksija") - koji ce od ovih i slicnih tema mozda da sastavi i svoju novu knjigu... Vise o parapsiholoskom bogacenju mozete saznati na Rendijevom sajtu http://www.randi.org/jr/chall.html!

Slusajte MODULACIJE no.283 ... petak / 29 / Jan / 1999 

RADIO HOST: Zoran Modli / CONTENT: Ovoga puta slusate odlomak iz emisije "Modulacije" posvecen temi dana: mobilnoj telefoniji i Internetu! Stalni clan ekipe, Vlada Bubanja, "priveo" je svog vrsnjaka, inzenjera elektrotehnike Mihaila Jovanovica, da bi, zajedno sa timom emisije i njenim slusaocima, do detalja razmotrili sledece vidove komunikacije: slanje poruka s mobilnog telefona na mobilni telefon, sa mobilnog telefona na Internet - i sa Interneta na mobilni telefon. Zanimljivo je, pa vredi cuti...

Slusajte MODULACIJE no.282 ... petak / 22 / Jan / 1999 

RADIO HOST: Zoran Modli / CONTENT: Kroz nekoliko odabranih odlomaka iz trece januarske emisije, najpre cete, u okviru rubrike "Ipak se okrece", sresti Bobana Obradovica sa cetiri pitanja i isto toliko odgovora na temu satelitske televizije / Posle toga, na teren istrcava Voja Antonic sa lakom najavom teme za sledecu emisiju: postoje li vanzemaljci? / Podseticemo se najlepse ovogodisnje novogodisnje pesme, inace danasnjeg forsaza emisije / Ovo je vec ozbiljno: Voja Antonic daje recept za izradu atomske bombe! Jos vise podataka o tome mozete prikupiti na "atomskom" STUDENT sajtu!

Slusajte MODULACIJE no.281 ... petak / 15 / Jan / 1999 

RADIO HOST: Zoran Modli / CONTENT: Aca Milosevic sa novim MP3 temama: tri softverska paketica za MP3 fanove / Boban Obradovic se opet prihvatio posla da pita i odgovara samom sebi na temu satelitskog TV zivota / Marijana Anastasijevic telefonskim putem lista novi broj "PC"-a i bira naj-teme / Internet-zurka i pobednici ovogodisnjeg glasanja za "YU Internet Music Awards" / Ceda Bradic snimio cak i video-kasetu za entuzijaste instrumentalnog letenja na kucnim racunarima, ali ne zaboravlja ni Dax-ove YU Spotterse! / Vlada Bubanja propagira turisticka putovanja preko Interneta / Zivot je igra: prica Aleksandra Veljkovica pod naslovom "Let dug 15 godina".

Slusajte MODULACIJE no.280 ... petak / 8 / Jan / 1999 

RADIO HOST: Zoran Modli / CONTENT: najava i forsaz / Aca Milosevic o sve masovnijoj proizvodnji MP3 walkmena / Voja Antonic sa novim storijama o neobicnim umiranjima na Darvinovom sajtu / Vojin Sarcevic iz Kluba ljubitelja elektronske muzike "Ozon" / zasto DVD nikako da se omasovi u nasim krajevima? / Windows 95/98 saveti iz pera redakcije "Racunara" / Vlada Bubanja o domacim web prezentacijama / sa Bobanom Obradovicem o satelitskim TV dilemama / vozaci "formule" kao piloti aviona.

Slusajte MODULACIJE no.279 ... petak / 25 / Dec / 1998 

OK mesto: studio Radio PingvinaOdosmo u Novu: na ovoj slici, nastaloj putem slozene polaroid foto-sinteze u studiju Radio Pingvina, primate bezglasnu novogodisnju cestitku od trenutno zatecenog tima poslednjih "Modulacija" u 98-oj: Zorana Modlija, Sandre Mitrovic, Vlade Bubanje, Bobana Obradovica, Nenada Mijatovica i sedeceg Ace Milosevica.

RADIO HOST: Zoran Modli / RA TIMING: najava i forsaz / 04:30 smesna strana sveta racunara / 09:30 petparacke price: UFO marketing / 18:20 Voja Antonic sa vestima iz 3000-te / 24:30 MP3 saputanja / 33:00 potraga za Perom, a onda Vlada Bubanja sa dajdzestom za 98-mu / 37:00 Aca nastavlja o MP3 muzici / 44:00 Nenad Mijatovic i CET Top Ten za 98 / 55:30 Petar Kocovic: hardverske impresije iz 98-me, sport i kompjuteri / 1:04:00 Sandra Mitrovic o specijalistickim skolovanjima u 99-oj / 1:08:40 prvo Vlada Green, a zatim Dragana iz omladine JAZAS-a / 1:16:50 kako da posaljete novogodisnje cestitke preko Interneta / 1:27:30 Vlada za Vladana o problemima sa Net Meetingom / 1:31:50 Dusan Vidovic i Sat TV news u poslednji cas, joke of the day! / 1:37:30 danasnji SSSR favorit.

Slusajte MODULACIJE no.278 ... petak / 18 / Dec / 1998 

Petar KocovicRADIO HOST: Zoran Modli / RA TIMING: najava, forsaz emisije 07:30 Ljiljana Maksimovic o Diskobolosu 98 16:00 Oliver Draskovic i Internet Phone: Alo, Pozega! 20:30 Petar Kocovic o TFT monitorima i "All stars vikendu" 32:00 Tema emisije: Back Oriffice 49:30 SSSR: smesna strana sveta racunara 57:00 Prljavi inspektor Blaza, a zatim Ceda Bradic o YU spotterima 1:11:00 Zoran Vasiljev i novi momenti u glasanju za YU Internet Music Awards 1:21:20 Uzivo preko Interneta 1:34:40 sa Srdjanom o RA enkoderima, a zatim "Vodic za Sat TV pocetnike" 1:40:20 Da li mobilni telefoni ugrozavaju zdravlje? 1:43:50 Dusan Vidovic sa satelitskim novostima.

 

Slusajte MODULACIJE no.277 ... petak / 11 / Dec / 1998 

RADIO HOST: Zoran Modli / RA TIMING: najava, forsaz emisije, kompjuterske vesti Milana Basica 11:00 Marijana Anastasijevic o TFT monitorima 16:50 Nesa i Sandra: Microsoftova antipiratska kampanja, specijalisticki kursevi i nove knjige 36:00 Aca Milosevic o MP3 walkmenima 48:30 tekst Vojislava Djordjevica o ranjivim satelitima 55:00 Voja Antonic: patenti za mozak i urbane legende 1:14:00 pediculis pubis: Goran Dujkic o kompjuterskim virusima 1:23:00 Vlada Bubanja: top lista CD-a i shareware-a za 1998 1:36:40 Vlada Green o borbi protiv side pomocu kompjutera 1:48:00 Zoran Vasiljev: trenutni favoriti u glasanju za YU Internet Music Awards! 1:57:30 "Byte"-ovih deset najboljih utilitija za Win98.

Aca MilosevicVlada BubanjaBoban ObradovicTri rama za tri poze: a mogli bismo reci i: tri musketara nase emisije! Sva trojica su u ekipi "Modulacija" gotovo od pocetka. Aca Milosevic je u ranim Pingvinovim danima bio golobradi producent, ali se brzo presaltovao u "Modulacije", pa od tada udise hi-fi, digitalni zvuk i AutoCad. Vlada Bubanja je utrcao u ekipu igrom slucaja: dosao je 1994. da intervjuise Modlija za magazin "Chip", a onda ostao u ekipi kao ekspert za multimediju. Boban Obradovic ima najduzi staz: na Pingvinu je poceo kao clan "Klaj-klaj tima" Darka-Dace Kocjana, no, cim su startovale "Modulacije", uskocio je u nasu ekipu i seo za volan rok-vremeplova. "Godine su prosle pune muka..." - a Boban je i dalje Modlijeva desna ruka!

MODULACIJE no.276 ... petak / 4 / Dec / 1998  (FAJL NIJE SAČUVAN)

Link na Web sajt YU Internet drustvaRADIO HOST: Zoran Modli / RA TIMING: najava, forsaz za danas 06:30 kompjuterske vesti 12:30 aero-raport Cede Bradica from Mladenovac 23:00 pozdrav iz Chicaga 26:40 o Internet drustvu Jugoslavije sa dr.Draganom Prljom (na slici) 50:00 pozdrav iz Floride, a zatim: 51:30 "Ptice umiru pevajuci" (o rokerima koji su nas napustili tokom 90-tih) 59:00:00 Voja Antonic: neobicni patenti... 1:09:00 ...petparacke price: "Balkansi spijun"... 1:15:30 ...i svet parapsihologije 1:24:30 Dusan Vidovic sa brand new satelitskim vestima 1:34:50 Zoran Vasiljev: sve o pocetku velike akcije za izbor najboljih u svetu domaceg popa i roka preko Interneta, YU Internet Music Awards 1:46:00 SSSR: smesna strana sveta racunara!

Zoran Vasiljev
U srcu Tehnicom.net-a, 1. decembra popodne: Zoran Vasiljev, sef Tehnicom.net-a (levo) i Ivan Zdravkovic, vodja tehnicke ekipe (desno) ispred monitora centralnog servera doteruju prezentaciju "YU Internet Music Awards". Samo u prvom satu posto je ovaj Web sajt postavljen, zabelezeno je 235 "hitova" Internet korisnika!

 

 

MODULACIJE no.275 ... petak / 27 / Nov / 1998 (FAJL NIJE SAČUVAN)

RADIO HOST : Zoran Modli / RA TIMING : najava, mis sveta 98, kompjuteri koji zivot znace, forsaz za danas 13:00 glasanje za YU Internet Music Awards 15:00 prica o Bilu Gejtsu, cetvrti deo 20:30 opet Djordje iz Chicaga 26:30 Ceda Bradic i nebeski jahaci 38:00 Milan Basic u poseti Andjelku Zgorelecu u Londonu 54:00 Milan Ignjatovic ("Triler") s pesmom za Miss YU 1:02:00 prezentacija digi-radio sistema Scott Studios 1:04:00 petparacke price i Voja Antonic: "Najbolje ideje se cuvaju za sebe" 1:12:30 patenti: pojasevi nevinosti za 21. vek 1:18:00 verujete li da postoje NLO? Voja Antonic ih je pronasao na "Stranici UFO skeptika", koji dokazuju koliko je lako nasamariti ljude foto-montazama i obradama slika u image editorima.

Voja AntonicPatenti koji nece promeniti svet: Voja Antonic se ranih osamdesetih proslavio kao tvorac prvog YU kucnog racunara "Galaksija". S mastovitim covekom nikada nije dosadno, pa Voja vec duze vreme sa Modlijem putuje u svet neobicnih patenata, bizarnih dogadjaja i "petparackih" prica. Trenutno umire od smeha objasnjavajuci pojas nevinosti za 21. vek, sa proslavljenog (bar u "Modulacijama") web sajta patents.ibm.com. Uostalom, na stotine ovakvih (ne)verovatnih ideja Voja je duhovito obradio u svojoj knjizi, spremnoj za stampu, "Patenti koji nece promeniti svet".

 

Slusajte MODULACIJE no.274 ... 20 / Nov / 1998 

We have all the time..: Boban, Aca, ZoranRADIO HOST : Zoran Modli / RA TIMING : najava 04:20 Djordje iz Chicaga 08:40 prva petoljetka: Zoran Zivotic i Dejan Ristanovic 21:10 Bobanov kvantni skok 29:30 hardverski saveti 42:20 Aca o ID3 u MPEG-ovima 49:00 prica o Bilu Gejtsu, treci deo 57:00 SSSR (smesna strana sveta racunara) 1:03:20 Bobanov rok vremeplov 1:12:00 pulp fiction: Voja Antonic i "Savrsena ideja za energiju buducnosti" 1:20:00 Ana krece na koncert Kande, Kodze i Nebojse 1:25:30 o Apple power book-u G3 1:32:00 Ceda o 75 godina novosadskog aerokluba.

 

Slusajte MODULACIJE no.273 ... petak, trinaesti / Nov / 1998 

RADIO HOST : Zoran Modli / RA TIMING : najava 04:40 in memoriam: Dzon Postel, pionir Interneta 10:00 kvantni skok u eru klikera 16:20 cajanka kod Pece: 30 godina od prve emisije "Vece uz radio" 27:30 jos o MPEG-ovima 44:00 radio preko Interneta: Brian Buckley i "Live Radio on the Internet" 51:00 petparacke price: Hal u "Odiseji 2001,0004" 1:00:00 satelitske novosti 1:07:00 nova izdanja "PC Press"-a 1:17:00 prica o Bilu Gejtsu, drugi deo 1:24:30 "Byte" zanimljivosti i passwordi 1:37:30 Internetisticka poliklinika Malise Manica: vas radio na Internetu 1:49:00 rok vremeplov.

Kod Nikole KaraklajicaCajanka kod Pece: sahovski i radio-majstor, Nikola Karaklajic, sa saradnicima iz prvih godina emisije "Vece uz radio", na polaroid fotografiji od 11. novembra 1998. Stoje: Zika Jelic (YU grupa), Radomir Mihajlovic-Tocak (Smak), Petar Janjatovic (YU rock enciklopedija) i Petar Popovic (YU rok-promoter i novinar). Sede: Nikola Karaklajic (zvezda veceri), Zoran Modli (radio, nebo i ostalo) i Perin brat Rasa Janjatovic. U tajmingu gornje emisije potrazite storiju o najpoznatijoj pop-emisiji sezdesetih i sedamdesetih godina, "Vece uz radio"!

 

 

Slusajte MODULACIJE no.272 ... 6 / Nov / 1998 

HOST: Zoran Modli & Co. / GOSTI: Boban Obradovic, Vlada Green Anic, Vlada Bubanja, Prljavi inspektor Blaza... / A TEME? Ima ih dosta, pa je zato ovaj RAfajlo na skromnih 8 kbps, sto je nedovoljno za kakav-takav Hi-Fi, ali dovoljno za pracenje obilja korisne i mestimicno zabavne price! / RA TIMING: 00:00 spica / 02:00 kompjuterske vesti / 03:30 proces stoleca / 05:45 kvantni skok do Mery Quant, prica o Branislavu Surutki / 11:35 prica o Bilu Gejtsu, prvi deo / 15:30 hardverski tips & tricks / 23:45 treba li sahraniti 486-ice, upgrade kompjutera, hard-diskovi i kako izleciti bad sectore / 37:45 sajam kompjutera u Novom Sadu / 43:30 Microsoft programerski dani 98 u Beogradu / 48:00 "Seks, droga i Bodiroga".

SMODULACIJE ... 30 / Oct / 1998 ... emisija br. 271 

RADIO HOST: Zoran Modli / RADIO GOSTI: Boban Obradovic, Vlada Bubanja, Malisa Manic, Aca Milosevic, Sandra i Nesa, Dusan Vidovic... / RADIO TEME: rat svetova i Orson Vels, Marianne Faithfull, popusti na Beotelnetu, sve o WinAmp-u i MPEG-ovima, sveto AutoCAD-a, nove CET knjige, Adobe novosti, kursevi, AudioShow 98, satelitske TV i radio vesti, a tema dana bila je: John Glenn ponovo u svemiru u svojoj 77. godini!

MODULACIJE ... 16 / Oct / 1998 ... emisija br. 269 

RADIO HOST: Zoran Modli / RADIO GOSTI: Boban Obradovic, Sandra Mitrovic, Nenad Mijatovic, Dusan Vidovic, Vlada Bubanja, Malisa Manic, Dusko Radisic, Vlada Anic / RADIO TEME: In memoriam Bojanu Pecaru - ex VIA TALAS i EKV, knjiga "Photoshop 5", novosti sa Adobe sajta, petparacke price, Modulacije pre 4 godine, kopirajt, MP3 prava, satelitske vesti, Internet zanimljivosti, devojke na mrezi, o Beotelnet ekipi, engleski recnik, Green hardver...

MODULACIJE ... 25 / Sep / 1998 ... emisija br. 266 

RADIO HOST: Zoran ModlI / RADIO GOSTI: Capt Vladimir Sams (aeromiting na Kalemegdanu), Relja Jovic (izbor sajta meseca), Boban Obradovic (kvantni skok do Mery Quant), Sandra Mitrovic i Nenad Mijatovic (CET), Voja Antonic (neobicni patenti), Vlada Bubanja (kako Bubanja kaze) i Dusan Vidovic (satelitske TV novosti)

MODULACIJE ... 18 / Sep / 1998 ... emisija br. 265 

HOST: Zoran Modli / GOSTI: Boban Obradovic (dogodilo se u rok svetu na danasnji dan), Ceda Bradic (o pilotima motornih zmajeva), Sandra Mitrovic i Nenad Mijatovic (CET), Voja Antonic (neobicni patenti) i Josip Modli (Warped 98 Tour u Budimpesti)

MODULACIJE ... 11 / Sep / 1998 ... emisija br. 264 

HOST: Zoran Modli / GOSTI: Branka Corokalo (E-zine), Sinisa Varadjanin (notebook), Ceda Bradic (letenje), Voja Antonic (umiranja), Boban Obradovic (rock past tense), Aleksandar Susnjar (hardver), Malisa Manic (Internet), Vlada Bubanja (multimedija)

MODULACIJE ... 4 / Sep / 1998 ... emisija br. 263 

HOST: Zoran Modli / GOSTI: Marko Jankovic (koncert Stonesa), Relja Jovic (sajt meseca), Vlada Anic (Green hardver), Ceda Bradic (leti-leti), Voja Antonic (pikanterije), Ivan Ivkovic (in memoriam)

MODULACIJE ... 10 / Jul / 1998 ... emisija br. 262 

RADIO HOST: Zoran Modli / RA TIMING: 04:00 najave rubrika, vesti iz info-sveta, casopis Byte off! / 09:40 vesti iz info-sveta / 14:00 Bobanov kvantni skok do Mery Quant / 20:00 petparacke price - A.Susnjar: kolika je godina? / 29:30 Marko Randjic: Dawner Maudley / 38:00 film "Dani radija" / 42:30 SSSR - smesna strana sveta racunara / 45:30 minut do 2000-te / 49:40 Aleksandar Susnjar o Microsoftovoj super-sredi.

MODULACIJE ... 8 / May / 1998 ... odlomak emisije br. 253 

RADIO HOST: Zoran Modli / RA TIMING: 00:00 poseta mr Petera Lee-ja from DTK Computers Beogradu (prevodilac Ana) / 09:40 Aleksandar Milosevic o digitalnim kamerama.

MODULACIJE 202 ... 6 / Dec / 1997 ... emisija br. 236 

RADIO HOST: Zoran Modli / CONTENT: Emin Smajic mase novim brojem "PC"-a / Vlada Bubanja o multimediji / Malisa Manic i Internet-dijagnoze / Zarko Gojkovic, majstor za izradu scenery-ja za simulatore letenja / Zoran Vasiljev, osnivac novog provajdera, TehnicomNet-a, javlja se sa Kopaonika i izvestava o seminaru "Internet 97" / Dusan Vidovic sa kompjuterskim i satelitskim novostima / Ceda Bradic o letenju motornim zmajevima / Aca Milosevic prica o Web dizajnu / Vlada Green, maneken za kompjutersku ekologiju, rezimira proteklu godinu / Boban Obradovic: dogodilo se u rok svetu na danasnji dan.

MODULACIJE 202 ... / Apr / 1997 ... emisija br. (ko to zna?) 

RADIO HOST: Zoran Modli / CONTENT: Zarko Gojkovic o svom novom scenery-ju za Flight Simulator for Win95 / Dusan Vidovic o kablovskoj i satelitskoj TV / Vlada Bubanja slusa Virgin radio / Friderik Ludvig Traubringer (Spanija) u poseti Beogradu / Momir Radic cvrkuce o Internet temama / Izvestaj sa koncerta u spomen Nesi Leptiru / Vlada sa novim brojem casopisa "MIKRO racunari" / Sule dosao iz bolnice!

MODULACIJE 202 ... 22 / Feb / 1997 ... emisija br. (hm?) 

RADIO HOST: Zoran Modli / CONTENT: Dusan Vidovic i Internet tracevi / Predvidjanja Bila Gejtsa za 97-mu / Ceda Bradic propagira Flight Simulator za PC / Milan Mirkovic (HERTZ servis): kako poboljsati prijem lokalnih TV signala? / Malisa Manic sa novostima iz Beotelnet-a / Aleksandar Susnjar elaborira hardverske novitete / Boban Obradovic: dogodilo se u rok svetu na danasnji dan.

NAPOMENA: svi stari audio-fajlovi izbrisani su sa servera 2. novembra 2002, kako ne bi nepotrebno zauzimali dragoceni prostor.