Edited:  8. april 2000.

ZAKON AKCIJE I REAKCIJE 003

ONAKO, UZGRED: 

ZAIR špica (MP3)
ZAIR jingle 1 (MP3)
ZAIR jingle 2 (MP3)

Vaše reakcije na ostale ljude i tehnološke stvarčice oko nas. Radijsko izdanje subotom od 13 do 16 ha na Beogradu 202: FM 104 MHz, AM 1503 KHz, Net live feed preko www.beograd202.co.yu.

 

NAŠI U BELOM (CRNOM) SVETU

 

Današnji ZAIR postaje tamnoput, baš onakav kakav i treba da bude! Posvećen je našima s one strane grane. Tačnije, jednom čoveku: Aleksandru Radovanoviću. Aca Radovanović je samostalno ušao u kompjuterski život početkom osamdesetih preko Sinklerovog "ZX Spectruma", a medijski u ranim izdanjima moje emisije "Ventilator 202" - pa nadalje, sve do kraja "Ventilatorovog" veka. U medjuvremenu je odradio studije na Elektro-tehničkom fakultetu u Beogradu, napisao knjigu o modemskim komunikacijama, proslavio se kao autor najbolje domaće komercijalne igre za "spektrum", "Velika akcija" - a onda otišao zauvek u Južnoafričku republiku, gde je postao vodeći stručnjak za kompjuterske mreže na univerzitetu UNISA u Pretoriji. Evo kako mu je danas...

 

 

ITWeb timFrom: Aleksandar Radovanovic aleksandar@radovanovic.com To: modli@beotel.yu Subject: Iz Johannesburga Date: 24. februar 2000 19:58

Zorane, nasao sam tvoju adresu preko Polarotor prezentacije i nadam se da je tacna. Bilo bi lepo da opet budemo u kontaktu. Evo slike napravljene u redakciji ITWeb-a, sada vodece juznoafricke "Technology News Network", u Johannesburgu (www.itweb.co.za) ciji je vlasnik Jovan Regasek (jregasek@itweb.co.za). S desna na levo: moj kolega Sinisa Jovanovic, Jovan Regasek, Aleksandar Radovanovic i Maja Radovanovic. Pozdrav, Aleksandar.

Eto, tako smo sreli još jednu istorijsku ličnost: Jovana Regaseka, urednika u redakciji nekadašnje "Galaksije", a zatim osnivača i dugogodišnjeg glavnog i odgovornog urednika prvog jugoslovenskog kompjuterskog časopisa, "Računari"! Zahvaljujući Regasekovoj ideji, u "Ventilatoru 202" su se po prvi put zavrteli kompjuterski programčići za "spektruma"... Jovan Regasek otišao je u Johanesburg ranih devedesetih, a zajedno sa njim i Ranka Jovanović, takodje iz uredjivačkog tima "Računara". Tamo su svi, kao što vidite, i danas. Drago mi je što su tamo i drago mi je što su zajedno.

Aha, vi mislite da bi im ovde bilo bolje?

 

 

 

A Radovanovića je u Južnoafričkoj republici sve više! Upoznaću vas sa najmladjim, Petrom. Tek da vidite kako izgleda kada, kao Radovanović senior, povedete mladunca na provod u jedan od pretorijskih parkova sa vodenim toboganom.

Znam, vi mislite da bi se u Tašmajdanskom bolje proveo, zar ne?

 

 

"Dragi moji, danas smo bili na malom safariju u "Lions Park"-u, nekih 50-tak kilometara od Pretorije. To je relativno mali rezervat sa zebrama, nojevima, antilopama i lavovima. Malo je razocaravajuce da u Juznoj Africi prava divljina ne postoji - do rezervata se dolazi auto putem, a park se obilazi sopstvenim autmobilom. Nedostaje samo "McDonalds Drive through"! No, imali smo srece da smo lavove videli iz neposredne blizine, jer su lezali pored puta, ili neposredno na putu, tako da smo jednog belog lava morali cak da zaobilazimo. U prilogu je Majina i Petrova fotografija sa lavicem. Pozdrav, Aleksandar."

Pa šta? Beogradski ZOO je u centru grada! Nema lavića, ali ima tigrića. I Vuka...

 

 

Kako uspeti u LOTO životu - finale stranice posvećene mom dragom prijatelju i timu koji pobedjuje:

 

Možda se, uz malo ludačke sreće i Aleksandrovu pomoć, i obogatite. Za razliku od Interneta, Južna Afrika ne mora da bude vaše jedino odredište...

 

From: Aleksandar Radovanovic Subject: Aleksandrov Lotto Web Date: 31. mart 2000 14:35

Dragi svi, danas je startovala prva verzija mog novog sajta: www.lottogenius.com verovatno jedinog te vrste u svetu. Ako nadjete vremena, i ako vas interesuje kako moze da se dobije na Lotto-u, pogledajte ga. Potreban vam je Microsoft Internet Explorer (nisam jos uradio Netscape verziju). Web trenutno radi na jednom ne tako brzom racunaru, tako da sam velicinu sistema, za sada ogranicio na 250 kombinacija. Inace, kod je napisan u MS C++ V6.0, a web radi na MS IIS 4.0, i MS SQL 6.5 serveru. Sajt je pusten u prodaju na www.greatdomains.com. Pozdrav, Aleksandar!

 

Imam reakciju!