Edited:  22. april 2000.

ZAKON AKCIJE I REAKCIJE 005

ONAKO, UZGRED: 

ZAIR špica (MP3)
ZAIR jingle 1 (MP3)
ZAIR jingle 2 (MP3)

Vaše reakcije na ostale ljude i tehnološke stvarčice oko nas. Radijsko izdanje subotom od 13 do 16 ha na Beogradu 202: FM 104 MHz, AM 1503 KHz, Net live feed preko www.beograd202.co.yu.

Imam reakciju!

 

 

From: Vladimir Rackovic odiseja@beotel.yu To: all Subject: (no subject) Date: 8. mart 2000 11:19

Evo autentičnih malih oglasa iz raznih sarajevskih novina
 

RUBRIKA SVE I SVASTA

Kupujem kucu od cistog vlasnika
Iznajmljujem sobu radnim djevojkama
Sobu iznajmljujem pretezno zenskoj osobi
Uhodani stambeni prostor
Civiliziran poslovni prostor
Bolja gospoda bi cuvala dijete
Golubovi visestruki sampioni, saljem ih postom
Posao cuvanja djece trazim kod uracunjljivih ljudi
Jednosoban stan na zemljistu
Trebam djevojku, ne da radi nego da pije, da zabavlja goste
Dvosjed na nerazvlacenje
Mladi otkaceni decko trazi posao
Kuca u etapama, krov je prodan
Umirovljeni penzioner

AUTO OGLASI

Mitsubishi Colt, 2200 DEM sa cjenkanjem, 2000 DEM bez cjenkanja
Mazda 626, glasi na mene
VW buba, 59. god, kao nova
Renault 5, limarija ko curica
Renault 4, zbog hitnosti hitno
Kupujem auto radio, novi ili ukraden
Opel Rekord, mrtvacki
Mici busi
Golf, 88. g, svabo
Zuzuki Maruti
Auto sjedalica za dijete do 100 kg

 

 

 

STRIP ZA DANAS: CRNO-BELI SVET

 

From: Vladimir Rackovic odiseja@beotel.yu To: Zoran Modli modli@beotel.yu
Subject: software problem Date: 13. mart 2000 12:03

Dragi Zorane, u zivotu nisam nasao bolju zezalicu u duhu racunara. Nadam se da ce Ti se dopasti. Mozda i da je prevedes pa objavis......Ili-vec-ne-znam-sta. Pozdrav Vlada.

PROBLEM SA SOFTVEROM
 

 

A šta bih uradio drugo, nego ono prvo: odlučio sam da je prevedem. I, evo je...

 

Pismo zbunjenog Džoa odeljenju za tehničku podršku poznate softverske kuće:

 

"Poštovana gospodo,

Prošle godine izvršio sam upgrade programa Prijateljica 7.0 na Supruga 1.0 i zapazio da je novi program neočekivano počeo da generiše dečicu koja zazimaju veliki deo prostora, a uz to koriste i vitalne sistemske resurse. Ovaj fenomen uopšte nije naveden u pratećoj brošuri. Uz to, Supruga 1.0 instalirala se i u ostale programe, podiže se zajedno sa inicijalizacijom sistema i odatle nadgleda sve ostale sistemske aktivnosti.

Aplikacije kao što su Noćni poker 10.3, Pijani momci 2.5 i Subotnji fudbal 5.0 više ne funkcionišu,  čak izazivaju i krah sistema kad god ih selektujem. Ne polazi mi za rukom da Suprugu 1.0 zadržim u bekgraundu dok pokušavam da pokrenem neke od mojih omiljenih aplikacija. Razmišljam o tome da se vratim na Prijateljicu 7.0, ali deinstalacija novog programa ne funkcioniše.

Pomozite mi, molim vas!!!
Unapred hvala,
Džo"

 

 

  "Dragi Džo,

Ovo je dosta čest problem kod korisnika koji ne shvataju osnovnu koncepciju ovakvog softvera. Mnogi ljudi prelaze sa Prijateljice 7.0 na Suprugu 1.0 sa idejom da će tako dobiti KORISNIČKI i ZABAVAN PROGRAM. Supruga 1.0 je OPERATIVNI SISTEM koji su autori dizajnirali tako da pokreće sve ostalo. Teško da ćeš uspeti da očistiš Suprugu 1.0 kako bi se vratio na Prijateljicu 7.0. Skriveni sistemski fajlovi izazvaće Prijateljicu 7.0 da emulira Suprugu 1.0, a time ništa ne dobijaš. Nakon što je sistem jednom instaliran, deinstalacija, brisanje ili čišćenje programskih fajlova je nemoguće.

Oni koji su pokušali da instaliraju Prijateljicu 8.0 ili Suprugu 2.0 zaradili su još više glavobolje nego sa originalnim sistemom. Zato ti preporučujem da zadržiš Suprugu 1.0 i pomiriš se sa situacijom. Budući da i ja imam instaliran isti operativni sistem, savetujem ti da pročitaš poglavlje priručnika posvećeno PMP-u (Problemima Medju Partnerima). Preporučena akcija je prelazak u komandni direktorijum C:\IZVINI. Svakako izbegavaj preteranu upotrebu Esc tastera, zato što svako njegovo pritiskanje traži novo aktiviranje komande IZVINI da bi se operativni sistem vratio u normalu.

I još nešto: ne pokušavaj nipošto, pod bilo kakvim okolnostima, da instaliraš Sekretaricu u mini suknji 3.3!!! Tvoja Supruga 1.0 ne samo da ne podržava ovu aplikaciju, već može da izazove nepovratno oštećenje operativnog sistema.

Puno sreće,
Odeljenje za tehničku podršku"

 

 

Veštine tela i duha

SLAGALICE ZA, HM, PLAVUŠE...

Pronadjite skrivenog slona, prodjite kroz lavirint, završite sliku tajanstvene životinje i povežite sve tačke na poslednjoj slici.