Edited:  1. jul 2000.

ZAKON AKCIJE I REAKCIJE 010

ONAKO, UZGRED: 

ZAIR špica (MP3)
ZAIR jingle 1 (MP3)
ZAIR jingle 2 (MP3)

Jingle MP3: ŽENA NA KANARINCU
Jingle MP3: GLOBUS
Jingle MP3: DJEPETO

Reakcije na ljude i tehnološke stvarčice oko nas. Radijsko izdanje subotom od 13 do 16 ha na Beogradu 202: FM 104 MHz, AM 1503 KHz, Net live feed preko www.beograd202.co.yu

Imam reakciju!

 

 

202 LETNJE REAKCIJE

Poznato je da se tela na toploti šire - ali ne i emisije. Bar ne sve. Beograd 202 proširio je svoj BLP (Beogradsko letnje prepopodne) live hepeninzima sa Ade Ciganlije, pa je ZAIR morao malo da se stisne. Stisnuo se najpre u termin od 15 do 17 ha, ali onda se ispostavilo da je pošast zvana UV tolika, da je Ada pre podne bila gotovo pusta. BLP je pust bez publike, pa je pomeren za rano popodne. ZAIR-u publika ne treba, pa je pomeren za podne. Do septembra će da živucka u subotnjem radijskom terminu od 12.00 do 14.00. Što da ne. kad ZAIR ionako niko ne sluša. Svi ga tiho obožavaju.

Na visokim temperaturama ovaj deseti, Internet ZAIR, postao je enormno enorman! Toliki, da ćete morati do beskonačnosti da skrolujete ovu HTML kobasicu, koja sledi u nastavku. Uostalom, reakcije to i zaslužuju...

 

 

Draganov AiR u slici i reči

From: Dragan Bogdanovic aerodb@yubc.net
To: Zoran Modli modli@beotel.yu
Subject: Akcije i Reakcije
Date: 25. jun 2000 22:23

     Pozdrav svim Akcionarima i Reakcionarima! 38 stepeni u hladu (htedoh reći u Beogradu) poprilično utiču na aktivnosti. Akcije sam sveo na minimum, ali su zato reakcije krenule same da se pišu.

Čeda je sročio lep tekst (vidi Zair 009). Gledajući ga u maloj sobi 3X3, a u sobi on i computer, vrati mi se u misli stara dilema:"Da li je computer socijalna ili asocijalna sprava?"
     TV je prozor u svet, Internet je globalno selo... A da li izadjemo ponekad u taj svet, prošetamo li realnim, a ne virtuelnim selom? Sednemo li sa prijateljima uz kaficu, ili je zgodnije e-mailom preneti kratke poruke? Koliko su puta naši najbliži čuli rečenicu: "Sačekaj da završim još ovo", a onda se to pretvorilo u sate kljuckanja po tastaturi. Žurimo li da završimo sa obaveznim životnim poslovima da bi se što pre otisnuli u viruelni svet? Koliko sati provodimo za PC-jem sa tendencijom povećanja?

     Sa druge strane, upravo zahvaljujući njemu, lično sam upoznao Čedu, Zorana, Violetu i još dosta divnih ljudi. Izašli smo iz virtuelnog i popili lepu crnu domaću kafu. I kako dalje? Hoćemo li još ćaskati uz kaficu - ili ćemo se posle kratkog izleta ipak vratiti eailovima?
     Posle 12 meseci apsolutno svakodnevnog višečasovnog igranja HEROJA (2,3,+....), moj kum mi je, u retkom trenutku kada smo se gledali u oči, izjavio:"Slušaj kume, shvatio sam da je u HEROJIMA realan život, a ovo oko nas neki paralelni, virtuelni svet". Po cenu doživotne svadje, uzeo sam mu CD-ove na nedelju dana i za svaki slučaj pitao da li mu je potreban uput za "Lazu Lazarevića".
     I dalje ostaje nerešena dilema:"Da li je computer socijalna ili asocijalna sprava"?
Ne dirajte mi kornjače!
Ovog meseca navršilo se godinu dana od završetka agresije NATO alijanse. Niko je nije spomenuo, ali reakcija je tu.
Evo moje poruke u slici bez reči.Pozdrav svima od A do R, Dragan Bogdanović.

 

Radio Caroline

From: Branislav Ciric d.j.ciric@urc.bl.ac.yu
To: modli@beotel.yu modli@beotel.yu
Subject: radio Carolina
Date: 26. jun 2000 10:09

pozdrav,
stranica o radio Carolini ti je odlicna,kao i ostalo ali intresuje me da li Carolina ima svoj site ili jos neki site o njoj.

branislav ciric
banjaluka

Ima. O staroj Radio Karolini na www.radiocaroline.co.uk, a o novoj Radio Karolini na www.radio-caroline.co.uk!

 

 

Nema ZAIRA bez mane

From: Andreja Cvetanovic

Poshtovani gospodine Modli!

Poshto vecc vishe od 15 godina slusham Vashe emisije, osetio sam se slobodnim da Vam se Javim. Neccu se puno osvrtati na ono shto valja u Vashim emisijama. Zbog toga Vas i slusham. Malo ccu prokomentarisati ono shto mislim da bi moglo da bude i bolje...

1. Emitovanje emisije preko Interneta je najblazze recheno problematichno. Poshto sam od pre par meseci u moguccnosti da Vas slusham samo na taj nachin, a posedujem brzu i permanentnu vezu ka Internetu (kablovski modem), pretpostavljam da su problemi negde na drugoj strani, a shto mislim da ne prilichi emisiji kakva je ZAIR.

2. Desilo mi se vecc nekoliko puta da pesme koja stoji u MP3 odeljku vashe prezentacije na Internetu od RealPlayer-a pri pokushaju skidanja dotichne pesme dobijem raport "requested file not found".

3. Ima li mozzda na vashoj prezentaciji malo vishe mesta za mid fajlove (pre svega mislim na one koji su nekada davno bili na Vashim top-listama) kao shto je "Guitar Slinger" itd.

4. Na kraju ccu biti slobodan da Vam dam jedan predlog koji je takodje vezan za Vashu prezentaciju: mozzda bi bilo lepo da napravite listu najuspelijih reklama i dzinglova, i to ne samo Vashih, nego uopshte sa beogradskih (a mozzda i shire) radio-stanica. Meni lichno su se najvishe urezale u seccanje reklame iz zlatnog doba radio Pingvina.

Pozdrav, Graja

 

1. Beograd 202, pa tako i radio.izdanje ZAIRA, reemituju se preko servera u "dvestadvojci", a ovaj je, opet, linkovan na našeg provajdera, BeotelNet. Odatle live stream putuje do dva eksterna servera - jedan je "zadužen" za inostranstvo, a drugi za lokalno područje. Da li ste probali oba?

2. Sorry, tako je već mesecima, bolje reći - od dana kada je naš provajder izvršio reorganizaciju svog hardvera. Sa novim Real Audio serverom "pogubili" su se i svi stari RA linkovi. Nadam se, privremeno. Pošto su momci iz BeotelNeta do guše u gužvi, najverovatnije ću on-line preslušavanje pretvoriti u staru, dobru SAVE TO DISK varijantu!

3. Ima. Sačuvao sam gotovo sve vredne MOD fajlove sa nekadašnje MODUL Top Ten liste emisije "Modulacije". Očekujte ih uskoro.

4. I meni.

 

 

CARTOON SHOW

From: Djordje Brankovic djb@EUnet.yu
Subject: about computing and more...
Date: 16. jun 2000 16:11

Malo osvrta na umanjenu humanost medju ljudima, optuženi su kompjuteri...

 

Neverovatno!

From: Miska jasmina7@home.com
To: Recipient list suppressed
Subject: Neverovatno!!!
Date: 23. junij 2000 1:14

(Sa sajta www.jak.org.yu/PRILOZI/sletanje.htm)