Edited:  1. avgust 2000.

ZAKON AKCIJE I REAKCIJE 011

Reakcije na ljude i tehnološke stvarčice oko nas. Radijsko izdanje subotom od 13 do 16 ha na Beogradu 202: FM 104 MHz, AM 1503 KHz, Net live feed preko www.beograd202.co.yu.

 

Imam reakciju!

 

 

KO RAZBIJE, TAJ DOBIJE!.

Ako za predloženi download odvojite broj minuta adekvatan gabaritu u megabajtima (1.2), dobićete sjajan .EXE fajl zahvaljujući kome ćete sa svojim ekranom moći da radite najdestruktivnije stvari, i to one o kojima ste samo mogli da maštate! Virusa i trojanaca nema, pa budite bezbrižni. Postoji samo Jelena (Trojanska!) Marinković, koja je iz Hjustona, Teksas, "Stress" prosledila Ani, Ana meni, a ja, eto... Kliknite na, pa pokupite. Posle toga razbijajte staklo monitora, farbajte ga, spaljujte i polivajte vodom do mile volje! To su radili i momci i devojke iz jedne hjustonske kompanije kada im je zaribao glavni program. Da, interna kompanijska šega - "remedy to Brio's virus." Kraj priče.

Download STRESS!To download Stress.exe click on pic! (1.25 mb)

 

 

 

 

Ultra-kratko za Beograd

From: Jovan Djukic jdjukic@EUnet.yu
Date: 15. jul 2000 13:22

Nova stanica na 103.3 MHz i na 11. kanalu eksperimentalni progam.

 

 

PRŠTI, PRŠTI BELA STAZA

Violeta Ivković i Branko Rajčević odlično znaju da se Deda Mraz ne goji pred Božić. Dakle, srećna Nova uz pesmu "Ide Mile i milenijume broji"!

 

SRPSKI DEDA MRAZ

 

 

KO SE SUNCA KRIJE...

From: Dusan Miladinovic
----- Original Message -----
From: Nebojsa Trajkovic
Sent: Saturday, July 01, 2000 11:22 PM


Kao sto verovatno znate, deca su nam na moru pa nas rodjaci udavise da ce ih Sunce sprziti zbog ozonskih rupa, zracenja... Stvarno, novine i radio (pretpostavljam) i TV) su ovih dana puni groznih upozorenja. U Blicu (ili Glasu, stalno ih brkam) cak izlazi i feljton o tome kako preziveti ovaj suncani Armagedon. Pa, rekoh, bolje da sam pogledam - rezultat je krajnje zanimljiv, ali ne i neocekivan s obzirom gde smo!

Iz satelitskih snimaka (http://jwocky.gsfc.nasa.gov/) se lepo vidi da je UV index za Jugoslaviju vise nego OK za ovo doba godine, a da je debljina ozonskog omotaca za nekih 10% iznad proseka za Zemlju (prosek je utvrdjen pre pojave ozonskih rupa pa zato dodajte jos koji procenat). UV indexi za Ameriku su dobro iznad naseg, ali nisam pronasao nigde da se oni oko toga mnogo uzbudjuju. Znate i sami kako su opsesivni kad je njihovo zdravlje u pitanju. Jedino je tacno da je Sunce na vrhu svojih aktivnosti (ciklusi od 11 godina - cyclcomp.gif) ali i da je ta aktivnost znatno ispod ciklusa iz 1976 (plavo) i onog iz 1986 (crno).

I tako... da li je i Sunce na strani NWO ili su u pitanju Crnogorci - procenite sami. Samo cu da vas podsetim da je prosle godine ceo svet napravio hepening od pomracenja Sunca a da su ga Srbi docekali u podrumima i iza spustenih roletni.

PS. Upravo se setih one "Ko se Sunca krije..."

 

 

KAD ZMAJARI POLETE

From: cbradic cbradic@EUnet.yu
To: Zoran Modli modli@beotel.yu
Subject: ZAIR, za 21. vek

AKCIJA:
FS putovanje sa zmajarima

REAKCIJA:
Vidi sliku made in Violeta!

Ka Violeti u senci zmajevih krila

Violetina REAKCIJA na REAKCIJU:

From: Violeta svimm@EUnet.yu
Subject: Nije FS...

...vec real letenje zmajem.
On ima krila i ima nos kroz koji bljuje vatru i ima krljust i crvene oci i zastrasujuce pokrete i... dobrica je u dusi. I ne povredjuje druge. Sem kad mu se polome krila.

Dobri zmaj.

 

 

FREE FLIGHT!

From: Boris Daljevic biber@EUnet.yu
To: modli@beotel.yu
Subject: Flight Simulator

Mozda ce ti ovo biti zanimljivo.
Besplatan Flight Simulator, ciji je i sors objavljen. Izgleda lepo, bar sudeci po slikama sa sajta, ali ga nisam isprobao, jer moja masina ne zadovoljava preporucenu konfiguraciju.

http://www.flightgear.org/

Screenshot serija iz "FlightGear" simulatora:

 

 

Malo PCilozofiranja

From: cbradic cbradic@EUnet.yu
To: Zoran Modli modli@beotel.yu
Subject: Re: ZAIR 011+1


AKCIJA (kad si već pitao u radio-emisiji: Da li je PC (a)socijalni uredjaj?

REAKCIJA:
Po mom shvatanju, uredjaji nikada ne snose krivicu za nesto sto da negativne rezultate, koje nismo ocekivali. Oni su, jednostavno, uredjaji i nista vise. Sve zavisi od korisnika. Kada je PC u pitanju, rekao bih da je strah neopravdan. PC je, jednostavno, uredjaj koji obavlja ogroman broj racunskih operacija u veoma kratkom vremenu. Ali, bez mogucnosti donosenja odluka - sve se obavlja po precizno utvrdjenim programima. Ne treba otvarati pitanje vestacke inteligencije - za odgovor na to pitanje nismo jos dovoljno inteligentni (tek je par hiljada godina kako su nasi pra-pra preci sisli sa drveta). Preciznije, 33 genreacije su hodale planetom Zemljom (A. Klark: Odiseja 2001). Upravo to, brzo neinteligentno racunanje, cini PC izuzetno kompatibilnim sa korisnikom - operatorom. Operator ima nesrazmerno manje mogucnosti racunanja, ali ima izvanrednu prednost: mogucnost svesnog donosenja odluka.

Pre svega nekoliko (desetina) godina, racunari su prvo pokazivali vreme na casovnicima na baterije, a oni savremeniji mogli su da izvrsavaju i proste racunske operacije. U medjuvremenu uopste nismo konstatovali da se racunari vise ne koriste samo kao racunske ili pisace masine, vec pocinju veoma dobro da izlaze na kraj sa grafikom, slikom i pokretnom slikom i tonom. Omoguceno je da uspostavljaju vezu sa bilo kojim delom kontinenta. Uopste ne postoje tehnicke prepreke da vase poruke posaljete u udaljene suncane sisteme... Problem je samo: kome?

I, dok ste savladali osnovne opcije - PC je vec zastareo... a koliko opcija ste iskoristili - znate i sami. O reklamama na Internetu i lutanju po milionima adresa da i ne govorim (o tome razgovarajte sa postarom kada pristigne telefonski racun). Nepotreban utrosak vremena i novca je najblaza varijanta. Nasa bojazan je da PC ne preuzme kontrolu nad nasim slobodnim vremenom, nasim razmisljanjem i ponasanjem.

Ne krivite PC - sami ste krivi. Da li su papir i olovka krivi sto je pisac romana postao asocijalan? Da li su cetkica i platno krivi za Van Gogovo uho? Ocigledno je odgovor - ne. Nema znacaja sto PC brzo racuna. Ko zna kada ce PC biti u stanju da nacrta nijanse poput obicne slikarske cetkice? PC je tu jos uvek inferioran... Pa, tu smo:
sada PC racuna, pise, crta, svira, salje i prima poruke iz sveta. Bez ikakve krivice. Jedino sto morate da budete iskreni prema sebi (kao sto je i PC prema Vama, uostalom). Procenite sta vam ide za rukom, a sta ne. I problem je resen.

Pozdrav iz silicijumske pustinje,
Ceda

 

 

NE MOGU DA ODOLIM...

...a da u ZAIR ne uguram predstojeće reči i redove, pristigle još 16. aprila. Eto, od tada se još lomim. I, kao sva kvarljiva ljudska roba, prelomio sam se. Zloupotreba u vlastitu korist? Najblaže rečeno. Dragi kolega-letaču Kepo, oprosti mi, ma gde da si!

 

From: kepica@beotel.yu
To: modli@beotel.yu
Date: 16. april 2000 18:22

Kako bi svet bio siromasan da se u njemu ne pojavljuju, da bi vecno ziveli, neki koji nisu kao ostali! Da nema Egziperija, Mike Antica, Mome Kapora, Duska Radovica, Mije Aleksica, Djordja Balasevica, Tebe Zorane i hiljade drugih, toliko razlicitih, uvek novih i samima sebi, u sivilu slicnih licnosti - ni dani nam ne bi menjali boju.

Jos od ranije sam ti se divio kako pored letenja, te zajebancije koja puno oduzima coveku vremena, uspevas i knjige da pises, da se aktivno ukjucujes - profesionalno, u medijske obaveze, da u dijametralno suprotnim oblastima budes na celu. Ti, pa onda niko, niko, niko, pa onda neko kome ni ime ne znam.

 

 

 

Predivan ti je sajt. Nema tvog zezatorskog glasa nigde, ali kada ga citam kao da te cujem. Cudno i meni samom. Kao da si u monitoru iza onih iskuckanih recenica i onih slikica i samo sto ne izadjes nasmejan iz njega! Sa uzivanjem sam ga celog procitao. Fantastican je.

Puno te pozdravljam i zelim da kao pilot odes u penziju! A onda, da zaboravis sve emergency postupke i procedure i picis i zajebavas se dok ti oci mogu treptati.

Tvoj kolega
Kepa.