Back to Zairi 2001   in ZAIR!  subota, 24. mart 2001.

ZAKON AKCIJE I REAKCIJE emisija broj 053:


BRODSKI RADIO-DNEVNIK

 

Današnji ZAIR bio je u znaku godišnjice: tačno 365 dana od prvog radio-izdanja "Zakona akcije i reakcije" na beogradskoj "dvestadvojci". Porodio se 25. marta 2000. Ne bih previše reči ovde trošio na prvi rođendan, ionako ih je u emisji izgovoreno dovoljno. Samo bih dodao da se sve to poklopilo sa izlaskom iz štampe nove knjige Violete Ivković, čiji stvarni naslov - da čovek ne poveruje! - još ne znam. Možda ona, pre no što o knjizi počnem da trubim na sav glas preko radija, saopšti koju na svom sajtu. Ajd' baš da proverimo! Bilo je i stotinu drugih stvari u emisiji, ali nekako s proljeća više mi se gledaju slike, pa ću večeras na ovu prezentaciju uploadovati par PTT priloga iz svog mail boxa. Ionako za njih na radiju nema mesta. Ni rezona. Dakle:

...Prva slika odnece 47 kilobajta vašeg vremena uplaćenog kod provajdera. Neće vam biti žao, jer, kako natpis kaže - "Love is in the air". Pa ko od sada još može da tvrdi kako u prirodi nema seksa?

Love is in the air

 

A sada se oprostite od novih 38 kilobajta! Moj prijatelj Vladimir je vrlo zlonamerno iščačkao dokument parking-servisa (ne ovog beogradskog), a uz to još i dopisao: "Kako se žene parkiraju? Pogledajte..."

Parking

 

 


"ZAIR" je moja najnovija serija radio-emisija posvećenih high-techu i tehnološkim komunikacijama uopšte. Za razliku od "Ventilatora" iz 80-ih i "Modulacija" iz 90-ih, "ZAIR" se bavi isključivo REAKCIJAMA na ljude i high tech svet oko nas. Zato i jesu važne, pa ako ćete u akciju ili reakciju, najbolje je putem "Zairovog" mail boxa! Prvi "Zakon akcije i reakcije" emitovan je 25. marta 2000.


Od tada teče subotom od 13 do 16 ha na Beogradu 202. A to znači: 104 MHz, 101.8 MHz i 1503 kHz. Preko satelita: Express 3A 11518(V). Preko Interneta: live-feed "dvestadvojke" na sajtu Beograda 202. Ekipa "Zaira" nastupa na terenu u sledećem sastavu: Zoran Modli (autor, voditelj i tonski realizator), Boban Obradović (desna ruka) i Jovanka Kalezić (organizator). Sudije nema, a i šta će nam.